Merczné Erdős Mária kapta a 2024-es Virág István-díjat

A Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány évente egy alkalommal kiadja a Teleki Blanka Gimnázium pedagógusai számára alapított Virág István-díjat. Virág István 1959-1980 között volt az iskola igazgatója. A több mint két évtizedes vezetése alatt vált iskolánk nem csak Budapesten, hanem országszerte ismertté. Az iskola koedukációja, az európai hírű ének és zenekara, rajz és művészeti tagozata és az akkor útjára indított nyelvi tagozatok mind-mind hozzájárultak iskolánk hírnevéhez. Az alapító szándékának megfelelően pedagógusok kaphatják a 100.000 Ft-tal járó díjat és az erről szóló díszoklevelet.
A Virág István-díjról az iskola nevelőtestülete titkos szavazással döntött.

2024-ben Merczné Erdős Mária tanárnő részesült a Virág István-díjban, aki kiemelkedő munkájával és elhivatottságával méltán érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

Merczné Erdős Mária mesterpedagógusként és osztályfőnökként számos generációt vezetett és nevelt az évek során. Fáradhatatlan munkájával és odaadásával nemcsak a tantermi oktatásban, hanem a különféle versenyekre való felkészítésben is segítette tanítványait. Szorgalma és elkötelezettsége példaértékű volt mindenki számára.

Gratulálunk a megérdemelt díjhoz, és boldog, egészséges nyugdíjas éveket kívánunk neki!