Iskolai szociális segítő

ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG

1997. évi XXXI. törvény 39. § és a 15/1998. évi NM rendelet 25. § alapján a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai- és iskolai szociális segítő munkát végez a kerületi óvodákban, általános- és középiskolákban, kollégiumokban.

Keresse az iskolai szociális segítőt, ha:

  • Tájékozódna az elérhető támogatásokról, szolgálatatásokról, ügyintézésben kérne segítséget
  • Információt szeretne kapni jogokról, a szociális rendszer működéséről, szociális ellátásokról és intézményekről (pl.: család- és gyermekjóléti központ szociális ellátásai, igényelhető ellátások, közvetítés szolgáltatásokhoz)
  • Nehezen megoldható élethelyzetben van (Életviteli problémák, családon belüli problémák pl.: bántalmazás, válás, veszteség, anyagi nehézségek…)
  • Szeretne beszélgetni gyermekét érintő kérdésekről (pl.: tanulási nehézségek, motiválatlanság, konfliktus az iskolatársakkal, magatartási problémák, gyermeknevelési kérdések, szülő-gyermek viszonya)
  • Segítséget kérne konfliktusai megoldásában (Családi konfliktus pl.: válás, szülők közti konfliktus, kapcsolattartási problémák, szülő-gyermek közti konfliktus, testvérek közti konfliktus; Család és iskola együttműködésének segítése pl.: részvétel szülő és pedagógus közötti megbeszélésen)

Az iskolai szociális segítőt a szülők önként is megkereshetik, ha tanácsra van szükségük a problémájuk megoldásában. A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.

Szociális segítő: Tanító Zsófi  

E-mail: ;
Telefonszám:  0670-392-02-83