Zdravkova Elena kitüntetése

A Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány évente egy alkalommal kiadja a Teleki Blanka Gimnázium pedagógusai számára alapított Virág István-díjat. Virág István 1959-1980 között volt az iskola igazgatója. A több mint két évtizedes vezetése alatt vált iskolánk nem csak Budapesten, hanem országszerte ismertté. Az iskola koedukációja, az európai hírű ének és zenekara, rajz és művészeti tagozata és az akkor útjára indított nyelvi tagozatok mind-mind hozzájárultak iskolánk hírnevéhez. Az iskola alapításának 150. évfordulója méltó alkalom arra, hogy évente az iskola egy tanára a dicső elődről elnevezett díjat megkaphassa. Az alapító szándékának megfelelően pedagógusok kaphatják a 100.000 Ft-tal járó díjat és az erről szóló díszoklevelet.
A Virág István-díjról az iskola nevelőtestülete titkos szavazással döntött.

2023-ban Zdravkova Elena tanárnő részesült a Virág István-díjban több évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkája, lelkesedése és elkötelezettsége elismeréseként.

Sokszoros osztályfőnök, számos tanulmányi kirándulás megálmodója, az iskolai programok aktív résztvevője és/vagy szervezője, munkájához mindig pozitívan áll, az OKTV felkészítéstől sem riad vissza, sok sikeres nyelvvizsga megszerzésében lelkiismeretes felkészítő, iskolánk hírnevének öregbítője, munkaközösségvezető, mesterpedagógus, iskolánk Erasmus+ programjainak anyja, iskolánk dolgozója 1990 óta.

Gratulálunk!