A Teleki összetart

A csütörtöki magyar nyolcadikos előkészítő betegség miatt elmarad. Pótnap: 2023. dec .21.
Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Szülők és Érdeklődők!

A december 4-re meghirdetett nyílt napunkra a betölthető helyek 4 perc alatt beteltek, elfogytak. A nyílt napra jelentkező diákoknak visszajelzést fogunk küldeni előreláthatólag szerdán, kérjük, ellenőrizzék a SPAM mappát is. A szülői tájékoztatóra jelentkezett szülőknek nem küldünk visszajelzést, dec. 11. 17 órára várjuk őket.

Kérjük szíves megértésüket, hogy az iskolában tanuló több mint 650 gyerek mellé beérkező 140 érdeklődő diák már így is kifeszíti az iskola lehetőségeit, így bármennyire is sajnáljuk, további óralátogatási lehetőségeket nem tudunk nyújtani.

Mindazonáltal megértve az érdeklődés szándékát RENDKÍVÜLI ISKOLABEMUTATÓ ALKALMAT fogunk tartani a nyolcadikosok számára 2023. december 13-án, szerdán 15:00-tól.

Az igazgatónő fog tájékoztatót tartani, az érdeklődő nyolcadikosoknak lehetőségük lesz bejárni az iskolaépületet, megismerni a DÖK képviselőin keresztül az iskolai életet. A program előreláthatólag 16:30-ig fog tartani.

A regisztráció december 6-án 12 órakor indul erre az alkalomra itt a honlapon.


A Teleki naptára

FELVÉTELI 2024/2025

Felvételi információk

Felvételi előkészítők

8. osztályos tanulóknak szóló előkészítőink irodalom, magyar nyelv, matematika, történelem, biológia, német és angol nyelv tantárgyakból.

Nyílt napok

Ősszel 4 alkalommal lesz lehetőségük az érdeklődő nyolcadikosoknak személyesen is megismerkedni iskolánkkal. Az adott napokon 17 órától szülői tájékoztatót is tartunk iskolánk Dísztermében.

Felvételi tájékoztató

Elérhetővé vált felvételi tájékoztatónk a következő tanévben indított osztályaink pontos információival.

TELEKI 150

150 éve a diákokért

Iskolánk a Teleki Blanka Gimnázium 2023. szeptember 1-jén kezdi meg a 150. tanévét.


A hagyomány és a jövő köteléke soha nem bomlik föl, valljuk és hisszük. A múlt és a hagyományok meghatározzák jelenünket, ami viszont a jövőnk záloga.

A korszerű tudás tisztelete és a hagyományok tovább éltetése iskolánk egyik legfontosabb gyakorlata és így értéke ma is.

Ebben, az immár több, mint 120 éves épületben, amely még ma is sok eredeti formájával és részletével emlékezik a múltjára – folyamatosan tanultak, tanulunk.

Ezt a hagyományt folytatja iskolánk ma is, és 1965 óta, azaz több, mint 50 éve már fiúkkal együtt.

Ez idő szerint 150 éve újabb és újabb korosztályok tanulnak és érettségiznek a Telekiben, sok-sok sikert átélve itt az iskolában és itt belül, igen a szívünkben, a gondolatainkban.

Mert ez az iskola a szívünk, érzéseink részévé vált, a szeretetünk örökös tárgya lett.

Köszönjük Önöknek, köszönjük a múlt tanulóinak, az elmúlt évek és évtizedek tanárainak, hogy megőrizték nekünk ezt az iskolát.

A ma nevelőtestülete és diáksága nevében is köszöntöm minden olvasónkat, és köszönöm mindannyiunk nevében tanárainknak a nevelésüket, a tanításukat, és azt is, hogy együtt – ilyen módon is – ünnepelni tudjuk közös iskolánkat, a mi Teleki Blanka Gimnáziumunkat!

Hisszük és valljuk: hagyomány és a jövő köteléke soha nem bomlik föl!

Gál Ferenc
volt igazgató

Pályázatok

Az iskolánk büszkén elkötelezett az innováció és a kreatív oktatási megközelítések iránt, ezért rendszeresen részt veszünk különböző pályázatokon, hogy továbbfejlesszük tanítási módszereinket és lehetőséget teremtsünk diákjainknak a szélesebb körű fejlődésre. Az elmúlt időszakban többféle pályázaton is sikeresen indultunk, és ezzel jelentős elismerést értünk el.

Alapítványunk

Kérjük, támogassa alapítványunkat, hogy segíthessük diákjaink fejlődését és fejleszthessük az oktatás feltételeit.